Салата с леща

Вкусна и питателна салата, която би могла да замести вечерята


Начин на приготвянe
Лещата се почиства, поставя се в тенджера и се залива със студена вода. Вари на умерен огън до готовност 25-30 минути или според указанията на опаковката. Лещата се отцежда и се прехвърля в дълбока купа. В тиган се сгорещява зехтинът. Прибавят се наситненият чесън и почистените, нарязани на дребно чушки. Чушките и чесънът се запържват за 1-2 минути. Прехвърлят се в купата при лещата. Добавят се грахта, оцетът и салатата с леща се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Салатата с леща се поръсва с нарязаното на кубчета сирене и листа от мащерка.
Още по темата

Лещата се сварява заедно със ситно нарязаните лук, целина и чесън. При необходимост се добавя още вода. Щом лещата се свари, към нея се добавят маринованите сушени...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп