Салата от брюкселско зеле с пушено пиле

Топла салата, подходяща и за леко хапване


Приготвяне
40 мин
Порции

2

Начин на приготвянe
Пилешкото бутче се обезкостява. В тенджера се наливат 2 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се поръсва 1 ч.л. сол. Добавят се малките зеленца. Варят се докато омекнат. После се изваждат внимателно с решетеста лъжица. Слагат се в купа от йенско стъкло. Добавя се късчетата пилешко. В купичка се слагат 1 с.л. горчица, 1 с.л. заквасена сметана, 1 с.л. майонеза, 1 с.л. зехтин, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Съставките се разбиват с бъркалка. С получения дресинг се поливат продуктите в купата. Салатата се обърква.
Още по темата

Брюкселското зеле се почиства, отрязват се върховете и се измива. В тенджера се кипва 1,5 л вода. Прибавя се зелето и след като кипне се вари 10...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп