Брюкселско зеле с аншоа
Топла и вкусна салата, подходяща и за леко хапване
Приготвяне
25 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брюкселското зеле се почиства, отрязват се върховете и се измива. В тенджера се кипва 1,5 л вода. Прибавя се зелето и след като кипне се вари 10 минути. Отцежда се и се измива под течаща студена вода. Прехвърля в купа за салата. Филетата аншоа и каперсите се наситняват. В малка купа се разбъркват аншоато, каперсите, пресованият чесън и зехтин. Заливката се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре.
Още по темата
В голяма тенджера се кипва 2 литра вода. Прибавят се почистените глави брюкселско зеле. Варят се 8-12 минути и се отцеждат. В тиган се разтопява маслото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп