Брюкселско зеле с бекон

Брюкселско зеле с бекон Лакомник

Топла и ароматна салатка, подходяща и за леко хапване

Брюкселско зеле с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
25 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брюкселско зеле

250 г бекон

3-4 скилидки чесън

масло

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

В голяма тенджера се кипва 2 литра вода. Прибавят се почистените глави брюкселско зеле. Варят се 8-12 минути и се отцеждат. В тиган се разтопява маслото и се прибавя нарязаният бекон и чесън. Запържва се до хрупкавост и златист цвят. Прибавя се отцеденото брюкселско зеле и всичко се разбърква. Готви се за около 3-4 минути.

 

Още по темата
Още по темата
Печени картофи с брюкселско зеле
Картофите се почистват и измиват. Режат се на кубчета с къдраво ножче. Главичките брюкселско зеле се слагат в гевгир. Измиват се на течаща вода. Взема се керамична...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц