Рут Колева е майсторка на ризотото



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
В голяма тенджера се загрява зехтинът и се прибавят кубчетата тиква и нарязаният на дребно лук. Готви се 15 минути, като се разбърква до омекване на зеленчуците. Прибавят се оризът и кориандърът. Запържва се за 1 минута и се сипва виното. Ястието се довежда до кипване, след което огънят се намалява. Вари се, като се разбърква периодично, докато оризът попие течността. Сипва се 1 черпак бульон и процедурата се повтаря, докато оризът попие всичкия бульон и омекне. Това отнема около 35 минути или до готовност на ориза. Ризотото трябва да стане гъсто и кремообразно. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с настърган пармезан. Ризотото с тиква се разпределя по чинии и се поднася.
Още по темата

Сварете на средно силен огън ориза с бульона. Намалете огъня до слаб и оставете да се вари 20-25 минути или докато оризът е сварен. Свалете ориза от огъня и добавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп