Руло с кайма и зеленчуци
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете каймата с яйцето, подправете на вкус и разбъркайте със ситно нарязания лук и оставете за около 5 минути. Запържете нарязания лук за плънката, прибавете настъргания морков, чушката и подправете. Върху кърпа или фолио разстелете каймата на дебел слой, отгоре сложете от нарязаното на ситно зеле, лука с морковите и чушката, нарязаните или настъргани моркови и завийте на руло, като издърпвате кърпата. Преместете рулото в намаслена тава, сипете малко вода, поръсете с кашкавал и запечете за 40-50 минути при 180 градуса, като покриете с фолио. Отстранете фолиото 5-10 минути преди готовност.
Още по темата
Маслото се разтопява в тиган. Прибавят се брашното и сол на вкус, сместа се разбърква и се държи на огъня 1-2 мин. Сваля се от огъня и се слага млякото. Връща се на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп