Руло със спанак и сирене



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Маслото се разтопява в тиган. Прибавят се брашното и сол на вкус, сместа се разбърква и се държи на огъня 1-2 мин. Сваля се от огъня и се слага млякото. Връща се на огъня и се вари, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се прибавят захарта, разбитите жълтъци, а след охлаждане и разбитите на твърд сняг белтъци. Тестото се изсипва в покрита с намаслена хартия тавичка и се пече при 160 градуса за 30 мин. Обръща се върху намаслена хартия, отгоре се изсипва пълнежът, приготвен от разтопено масло, сварен и смлян спанак, извара, лимонов сок, сол, черен пипер и с помощта на хартията се завива на руло. Нарязва се на дебели филии и се поднася топло.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп