Ризото със сметана и розмарин



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Кипнете вода, подправете със сол и добавете олио. През това време разтопете маслото прибавете ситно нарязания чесън и тънко нарязаните гъби. Сипете ориза във водата и оставете да се вари за около 10 минути. Когато се изпари малко водата от гъбите подправете с розмарин. Когато се свари ориза го изцедете и прибавете към гъбите. Залейте със сметаната и разбъркайте добре, подправете на вкус и добавете ситно нарязания магданоз. Отнемете от огъня и сервирайте.
Още по темата

Кипнете леко бульона и прибавете белите гъби заедно с водата. През това време в дълбок тиган разтопете 60 г масло, прибавете зехтин и запържете до златисто лука,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп