Ризото с лапад

Ризото с лапад Лакомник
Ризото с лапад
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук, нарязана на ситно

2 с.л. зехтин

1 с.л. олио

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

2 ч.ч. ориз за ризото или ризон

500 г лапад или спанак, нарязани на ситно

150 мл бял вермут

2 кубчета зеленчуков бульон

4 с.л. орехи, нарязани на едро

Начин на приготвянe

Кубчетата бульон се разтварят в 1 л вряща вода. Лукът се слага да се задуши в олиото и зехтина за 2-3 мин. Добавят се чесънът и оризът, разбъркват се, докато оризът стане прозрачен. Налива се вермутът и се оставя да изври, след което се сипва лападът. Започва да се прибавя врящият бульон, черпак по черпак, след като напълно е абсорбирана предната порция. Когато останат 200 мл от бульона, се слагат ядките. Налива се останалият бульон, разбърква се 1-2 мин. и се сервира.

Още по темата
Още по темата
Постна гъбена мусака
Изчистените, измити и нарязани на дребно гъби се задушават в подсолена вода до омекване. Отделно в олиото се задушава лукът, също нарязан на дребно. След омекването му...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц