Ризото с лапад



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Кубчетата бульон се разтварят в 1 л вряща вода. Лукът се слага да се задуши в олиото и зехтина за 2-3 мин. Добавят се чесънът и оризът, разбъркват се, докато оризът стане прозрачен. Налива се вермутът и се оставя да изври, след което се сипва лападът. Започва да се прибавя врящият бульон, черпак по черпак, след като напълно е абсорбирана предната порция. Когато останат 200 мл от бульона, се слагат ядките. Налива се останалият бульон, разбърква се 1-2 мин. и се сервира.
Още по темата

Изчистените, измити и нарязани на дребно гъби се задушават в подсолена вода до омекване. Отделно в олиото се задушава лукът, също нарязан на дребно. След омекването му...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп