Постна гъбена мусака

Постна гъбена мусака Лакомник
Постна гъбена мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г пресни гъби

100 г ориз

100 г кромид лук

80 мл олио

50 г прясно масло

250 мл прясно мляко

250 г кисело мляко

150 г домати

50 г брашно

2 яйца

черен пипер, магданоз и сол на вкус

Начин на приготвянe

Изчистените, измити и нарязани на дребно гъби се задушават в подсолена вода до омекване. Отделно в олиото се задушава лукът, също нарязан на дребно. След омекването му се добавя оризът и се задушава, докато поеме мазнината. Прибавят се ситно нарязаните домати и течността от задушените гъби. Сместа се изсипва в тава, намазана с мазнина. Прибавят се гъбите. Приготвя се сос бешамел от препеченото брашно, яйца и прясното мляко. 2/3 от соса се прибавя към сместа в тавата. Ястието се подправя на вкус със сол, черен пипер и магданоз, разбърква се, поръсва се с разтопеното прясно масло и се пече в средно силна фурна около 20 минути, след което се изважда, залива се с останалата част от соса и се допича. Поднася се с кисело мляко.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц