Ризото с гъби и рукола
Майсторски приготвена вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зехтинът се сгорещява и се прибавят чесънът и гъбите. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Подправят се със сол, пипер и магданоз. В дълбок тиган се загрява маслото. Прибавя се лукът и се разбърква, докато стане прозрачен. Прибавя се оризът. Разбърква се на силен огън. Сипваа се виното. Бърка се, докато се абсорбира. Добавя се бульонът чeрпак по чeрпак при непрекъснато разбъркване. Всяка следваща доза се сипва, след като предната се е абсорбирала. Когато целия бульон се прибави, ризотото се отстранява от огъня, слага се маслото, разбърква се и се сипват гъбите и едро нарязаната рукола. Ръси се сиренето и се разбърква, докато се стопи. Сервира се веднага със струя хубав зехтин и люспи пармиджано.
Още по темата
Гъбите се измиват и се нарязват на филийки. Маслото се загрява и в него се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се гъбите. Разбърква се добре. След 2-3 минути се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп