Ризото с грах и чушки

Ризото с грах и чушки Лакомник

Вкусна вечеря само за 30 минути

Ризото с грах и чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 мл растително масло

1 зелен лук, нарязан на дребно

1 тиквичка, нарязана на кубчета

1 намачкана скилидка чесън

300 ориз за ризото

150 мл сухо бяло вино

сол на вкус

900 мл зеленчуков бульон

50 г грах

50 г настърган соев кашкавал

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В тиган загрейте растителното масло и в него запържете лука за около 15 минути. След това прибавете чесъна и гответе за още около 1 минута. Прибавете към лука и чесъна виното и задушете за няколко минути, след това прибавете зеленчуковия бульон и гответе за около 15 минути. След това добавете тиквичката и оставете на котлона за още 4 минути.  Прибавете граха и ориза и оставете на среден огън до готовността на ризото. Ако е нужно прибавете вода. Поднася се залято със зехтин и отгоре посипано с пармезан.

Още по темата
Още по темата
Ризотото – кулинарната гордост на Милано
Ризотото наред с пицата и пастата има сериозен принос за славата на италианската храна по света и по-специално на Милано, който се приема за негова столица, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц