Рибни кюфтета

Бързо и апетитно хапване с малко средства


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Рибните филета се измиват. Режат се на дребно. Смилат се в блендер. Лукът се почиства и стърже на ренде. Слага се в купа. Към него се добавя белтъкът, галетата и смляното рибно месо. Поръсва се сол и сух тарос. Каймата се омесва. Взема се оребрен тиган. Маже се дъното с мазнина. Съдът се поставя на включен котлон. От рибната кайма се оформят кюфтета. Пекат се на грил- тигана и от двете страни. Готовите кюфтета се слагат в огнеупорна купа с капак. Похлупват се за да се запазят сочни. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Филето, пушената риба и обелените лук и чесън се смилат заедно на ситно. Прибавят се яйцата, маслото, накиснатият в прясно мляко хляб и счуканите орехи. Всичко се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп