Рибни кюфтета

Рибни кюфтета Лакомник

Бързо и апетитно хапване с малко средства

Рибни кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 едри филета риба

1 глава лук

1 с.л. галета

1 лимон

1 белтък

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сух тарос

3 с.л. олио

Начин на приготвянe

Рибните филета се измиват. Режат се на дребно. Смилат се в блендер. Лукът се почиства и стърже на ренде. Слага се в купа. Към него се добавя белтъкът, галетата и смляното рибно месо. Поръсва се сол и сух тарос. Каймата се омесва. Взема се оребрен тиган. Маже се дъното с мазнина. Съдът се поставя на включен котлон. От рибната кайма се оформят кюфтета. Пекат се на грил- тигана и от двете страни. Готовите кюфтета се слагат в огнеупорна купа с капак. Похлупват се за да се запазят сочни. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Рибни кюфтенца с девесил
Филето, пушената риба и обелените лук и чесън се смилат заедно на ситно. Прибавят се яйцата, маслото, накиснатият в прясно мляко хляб и счуканите орехи. Всичко се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц