Рибни кюфтенца с девесил

Интересна и апетитна рецепта


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Филето, пушената риба и обелените лук и чесън се смилат заедно на ситно. Прибавят се яйцата, маслото, накиснатият в прясно мляко хляб и счуканите орехи. Всичко се разбива с миксер. Подправят се с част от нарязания на ситно девесил и със сол и черен пипер на вкус. От получената кайма се оформят малки кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олио. Украсяват се преди сервиране с резенчета лимон и с още девесил. Поднасят се с гарнитура по желание.
Още по темата

Филетата се подреждат в тава. Всяко едно се маже от двете страни със зехтин и горчица. Рибите се поръсват със сух тарос. Полива се 1/2ч.ч. вода и 2 с.л. мазнина. Пекат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп