Рибни шишчета в розмаринова марината

Рибни шишчета в розмаринова марината Лакомник
Рибни шишчета в розмаринова марината
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За марината:

2 ч.л. зехтин

сок от 1 лимон

кора от 1 лимон, настъргана

2 с.л. пресен розмарин, наситнен

1 скилидка чесън, пасирана

За шишчетата:

400 г риба тон, нарязана на кубчета

12 стръка зелен лук

2 корена от копър

2 лимона

1 голяма глава червен лук

12 чери домата

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

олио за поръсване на скарата

Начин на приготвянe

Смесете заедно всички продукти за маринатата в купа. Поставете рибата в маринатата и оставете да се накисне добре за около 30 минути. Кипнете подсолена вода и добавете зеления лук за 2 минути. Извадете го и преместете в студена вода, а след това отцедете. Нарежете копъра, лимона и червения лук на 12 парчета. Намазнете скарата и поставете шишчетата да се пекат общо около 10 минути от всички страни.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц