Рибена супа топчета
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 220 градуса. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете. Прибавете кърито, нарежете на картофите и ги запържете за 10 минути. Подправете на вкус. Измийте лещата и ориза, прибавете ги към картофите и залейте с около 1 ч.ч. гореща вода. Пресипете в йена, покрийте и задушете за 20 минути. През това време пригответе кюфтетата, като пасирате на кайма рибеното филе, подправете на вкус и разбъркайте добре Оформете кюфтета, добавете ги към ястието и задушете за още 20 минути. Нарежете гъбите на тънки филии, запържете и добавете преди сервиране.
Още по темата
Нарязва се лука на тънки филийки и се слага да се пържи заедно с чесъна, като се посоляват. Прибавя се червения пипер, дафиновия лист и настърганите домати. Наливаме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп