Рибена супа топчета

Рибена супа топчета Лакомник
Рибена супа топчета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. червена леща и ориз

1 глава лук

250 г филе от риба по желание

1/2 с.л. галета

2 картофа

7 пресни гъби

щипка къри на прах

сол на вкус

олио за пържене

2-3 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 220 градуса. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете. Прибавете кърито, нарежете на картофите и ги запържете за 10 минути. Подправете на вкус. Измийте лещата и ориза, прибавете ги към картофите и залейте с около 1 ч.ч. гореща вода. Пресипете в йена, покрийте и задушете за 20 минути. През това време пригответе кюфтетата, като пасирате на кайма рибеното филе, подправете на вкус и разбъркайте добре Оформете кюфтета, добавете ги към ястието и задушете за още 20 минути. Нарежете гъбите на тънки филии, запържете и добавете преди сервиране. 

Още по темата
Още по темата
Рибена плакия
Нарязва се лука на тънки филийки и се слага да се пържи заедно с чесъна, като се посоляват. Прибавя се червения пипер, дафиновия лист и настърганите домати. Наливаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц