Риба в кашкавалена панировка

Риба в кашкавалена панировка Лакомник
Риба в кашкавалена панировка
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г филе от риба по избор

1 лимон

1 ч.ч. зехтин за запържване

черен пипер на вкус

200 г настърган кашкавал за паниране

2 яйца

10 с.л. брашно

10 с.л. галета

Начин на приготвянe

Нарежете на едро рибата и я мариновайте с лимоновия сок, черен пипер, 4 с.л. зехтин и оставете за 20 минути. Смесете брашното, галетата и настъргания кашкавал. Разбийте яйцата и потопете рибата първо в тях, а след това ги оваляйте добре в брашното и ги запържете до готовност от двете страни. 

Още по темата
Още по темата
Задушена риба с картофи
Картофите се сваряват. Рибата се овкусява със сол и червен пипер. Лукът се нарязва на кръгчета, чушката – на кубчета, чесънът се пасира. Шунката се нарязва на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц