Редена мусака

Редена мусака Лакомник
Редена мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 килограм пресни картофи

500 г кайма, телешка или смес

2 моркова

1 чушка

1 глава стар лук

3 домата

чубрица

черен пипер на вкус

сол на вкус

магданоз

3 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

Начин на приготвянe

Каймата се замесва с нарязаните на дребно моркови, лук, чушка, настърганите на пюре домати и подправки и се оставя малко да престои, за да напие от различните аромати.

Междувременно картофите се нарязват на кръгчета. Могат да се запържат много леко в силно нагрята мазнина, но така ястието става доста по-мазно. На дъното на тавата се нарежда плътно един ред картофи. Върху него се разстила каймата, а отгоре се нареждат пак плътно останалите кръгчета. Така приготвената мусака се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече, докато горния слой картофи покафевее. Яйцата се разбиват с киселото мляко и се изсипват върху мусаката и тавата се пъха отново в печката, докато заливката се изпече напълно.

Още по темата
Още по темата
Мусаката - арабски корен с балкански традиции
След толкова много исторически, културни и етнически преплитания на Балканите никак не е чудно, че в различни части на полуострова човек намира едни и същи песни,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц