Турска мусака с агнешко и патладжани

Турска мусака с агнешко и патладжани Лакомник
Турска мусака с агнешко и патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1.5 кг патладжани

4 с.л. краве масло

3 глави лук, нарязани на ситно

500 г агнешка кайма

1 връзка магданоз, нарязан на ситно

600 г домати

2 зелени чушки, нарязани на кръгчета

2 червени чушки, нарязани на кръгчета

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Патладжаните се обелват на ивици и се нарязват на кръгчета, поръсват се обилно със сол и се оставят да престоят около 20 мин. В половината от маслото се запържва лукът. Добавя се каймата и се разбърква, докато остане само на мазнина. Подправя се със сол и черен пипер и се сипва половината количество от доматите, обелени и нарязани на ситно. Оставя се да поври 5-6 мин. Патладжаните се изстискват, подсушават се и се изпържват в останалото масло. Подреждат се на дъното на тавичка. Отгоре се слага каймата, предварително смесена с магданоза, след което се редят чушките и останалите домати, нарязани на кръгчета. Всичко се залива с 4-5 с. л. гореща вода, покрива се с капак или фолио и ястието се слага да се пече в загрята на 180°С фурна за 20 мин. След това капакът се отстранява и мусаката се допича още 10 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц