Раки
Лесно и вкусно зеленчуково ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накисват се сухите чушки в съд с топла вода. Празия лук и обикновения лук се нарязват на едро и се задушават с мазнината в тиган. В тенджера се поставя ориза, към който се прибавят 2 ч.ч. топла вода. Вари се ориза до пълно поемане на водата. Нарязва се киселото зеле на по едри парчета. Изваждат се сухите чушки от водата и се прибавят към ориза, а също така и задушения лук, кисело зеле и маслини. Доливаме със зелевата чорба и варим 20 минути. Ако зелевата чорба не е солена се добавя и сол. След това изсипваме в тавичка намазнена с олио и запичаме във фурната.
Още по темата
Оризът се сварява в 2 ч.ч. вода, а зелето (ситно нарязано) се задушава в олиото и малко вода, докато омекне. Прецеденото зеле, оризът, орехите, чушката, черният пипер...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп