Мусака от кисело зеле и картофи
Вкусно предложение на любимата рецепта
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зелето се нарязва на ивици и се задушава в част от олиото до омекване и се поръсва с червения пипер. Картофите се обелват, нарязват се на кръгчета, осоляват се и се полуизпържват в останалата мазнина. В тавичка се поставя пласт от картофите, поръсват се с 1/3 от кашкавала и се покрива с 1/2 от зелето. Слага се втори пласт картофи, поръсва се с кашкавал и се покрива с останалото зеле. Прибавя се отгоре трети пласт от картофи. Ястието се залива с малко гореща вода и се запича до зачервяване. След това се залива със смес от разбитите яйца в млякото, поръсва се с останалия кашкавал и се запича 5-10 минути.
Още по темата
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се, докато са топли, и като изстинат се нарязват. Нареждат се в намазана с масло тава, като между редовете се слага...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп