Наденица с кисело зеле
Невероятно вкусна комбинация
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът се накисва във вода. Зелето се почиства от външните листа и кочана. Реже се на много тънки ленти. Отделят се външните пера на праза. Стръкът се измива и реже на фини колелца. В тиган се налива олио. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на включен котлон. Добавят се оризът и празът. Запържват се за 5 минути. После съдът се оттегля. Нарязаното зеле се слага в гювеч. Добавят се запържените продукти. Объркват се добре със зелето. Налива се 2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. зелева чорба. Поръсва се равномерно червен пипер и 2- 3 зърна бахар. Пече се на умерена фурна 40 минути. Правят се леки напречни прорези по повърхността на домашните наденици. Запичат се отдвете страни на скара. В порция се поднася наденичка, гарнирана с печено зеле.
Още по темата
Зелето се нарязва на ивици и се задушава в част от олиото до омекване и се поръсва с червения пипер. Картофите се обелват, нарязват се на кръгчета, осоляват се и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп