Пърленки с кашкавал на фурна

Вкусни и лесни питки за закуска


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Содата се слага в киселото мляко и се разбърква. Когато шупне се прибавят зехтин и сол. Разбърква се добре. Добавя се брашното и се омесва меко тесто. Оставя се да почине за 10 минути. Тестото се разделя на равни части. Всяка се разточва на тънко върху набрашнена повърхност. Така оформените питки се прехвърлят в застлана с хартия за печене тава, намазват се с масло (зехтин), поръсват се с настърган кашкавал и чубрица или друго по желание. Пърленките се пекат в предварително загрята на 200С фурна за 15-20 минути.
Още по темата

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на топчета. Всяко се разточва леко на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп