Пълнозърнести пърленки

Топли и ароматни питки за закуска


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разтваряме маята в топлата вода.Добавяме солата ,захарта ,зехтина и брашното и замесваме тесто.Оставяме го да втаса.Късаме малки топки и разточваме на тънки правоъгълни форми. Печем пърленките на загрят грил тиган,който леко сме намазнили.Изпичаме ги и от двете страни.Мажем с масло всяка една ,само от едната страна/по топлата/ и поръсваме с чубричка и натрошено сирене.
Още по темата

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на 8 топчета. Всяко се разточва леко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп