Панирани пържоли на фурна

Крехко месце, с което ще нахраните вкусно и семейството си и гостите


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л. брашно, галетата, копъра и магданоза, прибавят се при разбитите яйца и се разбъркват. Може да се добави малко вода или прясно мляко, ако се получи твърде гъста панировката. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Пържолите се овалват в сместа и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пържола се полива с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, защото иначе кашкавалът бързо изгаря. Пекат се около 50 минути в загрята фурна при 220 градуса. След това се маха фолиото и се дозапичат.
Още по темата

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете пържолите със зехтин. Подправете със сол и пипер на вкус. Загрейте намаслен тиган на умерен огън и запечете докато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп