Пържоли с круши
Сочни и екзотични пържоли с круши
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Крушите се измиват и почистват. Режат се на ладии. Поръсват се с джинджифил. Мажат се със зехтин. Запичат се и от двете страни на грил- тиган. Грилованите плодове се слагат в купа. Пилешките филета се режат на две, така че да се получат 4 броя. Очукват се . Поръсват се със сол и сух розмарин. Слагат се в тава. Поливат се с вино и уиски. Добавя се зехтин и 1/2ч.ч. вода. Пържолите се оставят за 2- 3 часа да се мариноват. Пекат се на умерена фурна, 20 минути. После тавата се покрива с фолио за печене. Месото се пече под фолио още 15 минути. Поднася се пилешка пържола, гарнирана с гриловани круши. Месото се полива със соса от печеното. Поръсва се със стърготини Пармезан.
Още по темата
В голям тиган се разтопява маслото. Запържват се лука и чушките за 5-7 минути или докато омекнат. Слагат се 10 яйца в голяма купа и се разбъркват със сол и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп