Пържени филийки с канела

Любима закуска за малки и големи


Приготвяне
30 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В дълбока чиния се разбиват с вилица яйцата. В тях се добавя смляната канела. В друга дълбока чиния се изсипва прясното мляко. Филиите хляб се изрязват, така че коричката им да се отстрани. След това последователно се потапят първо в прясното мляко, докато се напоят, но без да станат твърде меки, след което се потапят в яйцата. Важно е да се напоят и от двете страни. Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто, като е необходимо да се изпържат и от двете страни. Сервират се топли за закуска. По желание се поднасят с мед или плодове.
Още по темата

Разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия, захарта и канелата. В отделен съд Изсипете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп