Хрупкави пържени филийки

Хрупкави пържени филийки Лакомник

Френска закуска с хрупкав тост

Хрупкави пържени филийки
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
1/4 чаена чаша мляко
1 ч.л екстракт от ванилия

1/2 ч.л канела

1/3 чаша захар
4 филии хляб
1 чаша галета
100 грама масло
за гарниране: мед, сладко, мармалад, плод, сирене


Начин на приготвянe

Разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия, захарта и канелата. В отделен съд Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес. Потопете филийките от двете страни в яйцата, след това ги овалвате в хрупкавата смес и ги запържете в предварително загрят тиган. Можете да сервирате с прясно нарязан плод или сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.

 

Още по темата
Още по темата
Пържени филийки с канела
Филиите хляб се напръскват с мляко. Яйцата се разбиват и към тях се добавят 3 с.л. мляко и щипка сол. Маслото се нагрява в тиган, след което филиите хляб са овалват в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц