Актьорът Станимир Гъмов изобщо не обича да слуша за здравословно хране. Според него хубавото кюфте трябва да е пържено, обича да си прави също така мекици и палачинки. Гъмов обиковено вечеря късно вечер. Така е свикнал още от студент. Специалитетите му са свинско с кисело зеле. Тайната на вкусните пържени кюфтета знае от баща си. Добавя много лук и магданоз.
Необходими продукти:
1 кг кайма
2 бр. яйца
1 глава лук
4 с.л. кисело мляко
3 с.л. галета
1 ч.л. сода за хляб
черен пипер
чубрица
сол
брашно за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесват се каймата, яйцата, лука и подправките. Отделно се смесват киселото мляко, галетата и содата да кипне леко и се прибавят към каймата смес. Всичко това се омесва заедно да се получи еднородна смес. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в силно загрято олио.