Пълнено пиле с булгур и кисело зеле
Апетитна комбинация за обяд
Приготвяне
80 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се изчиства, измива се и се осолява. В половината олио се задушават предварително нарязаното зеле, дреболиите и булгурът. Подправя се с червен пипер и ситно нарязан джоджен. Залива се с топла вода и се оставя да ври 10 минути до пълното омекване на зелето.
Пилето се пълни с леко охладената плънка и се зашива. Слага се в тава с останалото олио, долива се малко вода и се пече в умерена фурна около 180 градуса до готовност – около час.
Още по темата
Загрейте маслото и запържете лука и чесъна докато омекнат на средно силен огън за 2-3 минути. Преместете ги в голяма купа, прибавете хляба, ориза, босилека, розмарина,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп