Пълнено пиле с чили ориз

Богата вечеря или обяд с крехко месце


Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Накиснете ориза за 30 минути във вода.
Смесете и счукайте всички подправки и намажете пилето. Оставете в плик за 1 нощ в хладилника. Загрейте мазнина добавете лука и пържете до кафяво 5 минути. Добавете джинджифила и чесновата паста за 1 минута. Добавете наситнените домати за 3 минути и разбъркайте. Добавете лимоновия сок, ментата и кориандъра, чушките и разбъркайте добре. Добавете кърито, отцедения ориз, 8 ч.ч. гореща вода и сол.
Покрийте и гответе 20 минути. С тази смес напълнете пилето. Ще остане част от нея, която продължете да готвите на котлона още 10 минути. Зашийте пилето при нужда и печете в предварително загрята фурна на 240 градуса за 20 минути. Намалете огъня и печете още 40 минути. При сервиране добавете и останалия ориз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп