Пълнени чушки със сардини

Различно, но много вкусно и ароматно предложение


Начин на приготвянe
Доматите се поставят в гевгир и се потапят за миг във вряща вода, след което се обелват. Дръжките на чушките се отрязват, отстранява се семенната част, изплакват се и се пълнят с доматите, сардините, каперсите, счукан чесън, малко олио от рибената консерва, поставят се отново дръжките на чушките и се подреждат в гювечета или в тавичка. Отгоре се поръсва малко олио от консервата и настърган кашкавал, слага се в гореща фурна и се пече около 45 минути. При печенето чушките се поливат с олио от консервата и малко гореща вода. Ястието се поднася много горещо.
Още по темата

Почистете сардините внимателно. Обелете доматите, нарежете лука на ситно, подправете го със сол, намачкайте леко, поръсете с лимонов сок и добавете ситно нарязания...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп