Пълнени чушки с ориз, спанак и булгур

Пълнени чушки с ориз, спанак и булгур Лакомник
Пълнени чушки с ориз, спанак и булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 големи червени, жълти, оранжеви и зелени чушки

830-860 мл пилешки бульон

1 1/2 с.л. булгур

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана

3 скилидки чесън, пасирани

280 г спанак

1/2 връзка ситно нарязан копър

1,6 л доматен сок

1 с.л. ситно нарязано сирене

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Отрежете горната част на чушките като капачета, почистете от семките, загрейте ги за 4 минути в микровълновата фурна на силна температура, извадете върху салфетка и оставете да 5 минути. Смесете бульона с булгура и гответе в микровълновата докато булгура омекне и бульона кипне. Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук, чесъна, прибавете булгура, нарязания спанак, копъра, 1 с.л. нарязани домати, сиренето и разбъркайте. Загрейте фурната до 180 градуса. Сипете в тавата доматения сос, подправете на вкус, наредете напълнените чушките и запечете до готовност коло 45 минути.

Още по темата
Още по темата
Пълнени чушки с фета
Сложете по едно листо мента във всяка чушка. Сложете краставица и сирене. Повторете докато свършите продуктите за пълнене. Загрейте фурната на 180 градуса и печете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц