Пълнени чушки с ориз и гъби



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изплакнете чушките. Изрежете капачетата на чушките с дръжките. Почистете чушките от вътре. Сложете чушките във вода, така че да са покрити до горе и оставете да заври за 5 минути. Охладете чушките. Подредете ги в тавичка.
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука и чесъна за 2-3 минути да се запържат до златисто. Добавете гъбите за още 2-3 минути да омекнат. Добавете ориза и разбъркайте с вегетата, солта и черния пипер. С тази смес напълнете чушките, но не съвсем до горе. Във всяка чушка сипете ¼ ч.ч. от бульона, а останалия излейте в тавичката. Печете в предварително загрятата фурна за 30 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп