Пълнени тиквички със сирене

Вкусно и икономично предложение в делничните дни


Начин на приготвянe
Тиквичките се разполовяват по дължина и вътрешността им се изгребва с лъжица. Слагат се за 3 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се подсушават. Белтъците и жълтъците на яйцата се разбиват поотделно на сняг. Сиренето, кашкавалът и копърът се смесват и се добавят към разбитите жълтъци. Разбитите на сняг белтъци внимателно се прибавят към сместа. Тиквичките се пълнят с пухкавата смес и се пекат 20 минути в предварително загрята на 200С фурна. По желание поръсете с настърган кашкавал и запечете още 5 минути.
Още по темата

Измиваме месото и го сваряваме. Нарязваме го на средни по големина парчета и го смиляме. В тенджера слагаме маслото (маргарина) да се разтопи, прибавяме брашното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп