Пълнени тиквички с кайма

Икономична и апетитна вечеря


Приготвяне
45 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Тиквичките се остъргват и се срязват на две половини, след което се издълбават като лодки и се посоляват леко. Лукът, нарязан на дребно, се изпържва в мазнината. Прибавя се оризът и се пържи няколко минути. Слагат се дребно нарязаните домати (може и от консерва) и червеният пипер. Влива се вода. Когато течността се поеме от ориза, запръжката се отстранява от огъня и докато е още гореща, се прибавя към каймата. Сместа се посолява и се подправя с копъра. С нея се пълнят подготвените тиквички, нареждат се в тава, заливат се с вода и се пекат в умерена фурна.
При поднасяне ястието се оцветява с мазнина, в която са изпържени моркови, и се поръсва с дребно нарязан копър.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп