Пълнени картофи с миш – маш
Вкусно предястие или леко основно ястие
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и печените чушки се нарязват на дребно, сиренето – на кубчета. Олиото се загрява в дълбок съд, сипва се лукът и се запържва. Добавят се чушките, разбърква се, налива се малко гореща вода и се оставя да се задуши. Доматите се обелват и се добавят към сместа. Чупи се яйцето, прибавя се сиренето, бърка се още малко и се сваля от котлона. Картофите се сваряват небелени. След това се обелват и се намачкват. Прибавя се белтъкът, посолява се и отново се намачкват. От пюрето се оформят тънки питки. Във всяка се сипва по – малко от миш – маша и се завива, така че да се придаде формата на истински картоф. Овалва се в яйцето и брашното и се пържи до златисто.
Още по темата
Обелваме картофите и нарязваме на филийки и на дълги парчета.В тиган слагаме олио и пържим картофите, като ги разбъркваме. Щом са готови картофите разбиваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп