Пълнени картофи с коприва и сирене

Пълнени картофи с коприва и сирене Лакомник

Изключително вкусно и лесно за приготвяне ястие

Пълнени картофи с коприва и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

500 г коприва

1 връзка пресен лук

1 ч.л. сол

1 ч.л. джоджен

1 ч.ч. намачкано твърдо сирене

1 к.ч. олио

Начин на приготвянe

Картофите трябва да се със средна големина. Почистват се и се измиват. Издълбават се много внимателно. Голяма част от вътрешността се издълбава. Трябва да се получат картофени лодки. Копривата се мие листо по листо. Къса се на малки парченца. Стръковете лук се почистват и измиват. Режат се на колелца. Издълбаните среди се рендосват. В тиган се налива олио. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се късчетата коприва, лукът и стърготините картофи. Продуктите се запържват за 10 минути. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. След готовност съдът се оттегля. Добавя се натрошено сирене, сол и джоджен. Съставките  в тигана се объркват наново. С тях се пълнят картофите. Редят се в тава. В тигана се налива 1 ч.ч. вода, за да обере максимално осатаналото количество мазнина. Течността се налива около картофите. Ястието се пече на умерена фурна, 40 минути. Картофките се поднасят топли.

Още по темата
Още по темата
Пълнени картофи на фурна
Измийте с четка картофите. Подсушете ги и ги намажете със зехтин. Завийте всеки в алуминиево фолио и ги сложете да се пекат на 200 градуса във фурната. Дали са готови...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц