Картофени крокети с гъби

Апетитна идея за предястие или гарнитура


Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват, изстинали се нарязват на дребни кубчета и се запържват в 3 с.л. олио. Гъбите се нарязват на ситно и се запържват в 1 с.л. олио. Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и се вари, докато се сгъсти. В охладения сос се прибавят картофите, гъбите, яйцето, сол и черен пипер. От тази смес се оформят крокети като кебапчета, овалват се в брашно и галета и се пържат в горещо олио до златисто.
Още по темата

Сварете картофите необелени до готовност. Сварете пилешкото в подсолена вода. Запържете ситно нарязания лук, нарежете пилешкото на кубчето и запържете с лука....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп