Картофени кюфтета с орехи
Лека и икономична вечеря в делничните дни
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите, измити и сварени, се обелват, докато са топли, а изстинали се прекарват през преса за пюре или се настъргват на ренде. Към тях се прибавят лук и магданозът, нарязани на дребно, натрошеното сирене (настърганият кашкавал), смленият черен пипер, двете яйца и солта на вкус. Сместа се омесва добре и се правят кюфтета, които се овалват най-напред в брашното, а след това в разбитото яйце. Изпържват се в сгорещената мазнина до приятно оцветяване. Поднасят се топли със сос от разбитото кисело мляко, счуканите орехи и ситно нарязания копър.
Още по темата
Мозъкът се сварява в подсолена вода, маха му се ципата и се стрива с вилица на пюре. Картофите се сваряват, обелват се и още топли се пасират на пюре. Прибавят се към...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп