Пълнена пуйка
Апетитна коледна пуйка пълнена с месо
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пуйката се почиства и измива. Дробчетата й се смилат заедно с парчетата телешко, свинско и сланината. Всичко се разбърква, прибавят се ситно нарязаните печурки и сместа се подправя със счуканите скилидки чесън, черен пипер и сол. Пълнежът се разбърква хубаво и с него се пълни пуйката. Отворът се зашива, цялата птица се намазва с масло и поръсва с черен пипер и сол. Поставя се в тавичка с малко вода и се пъха във фурната. Ако има останал пълнеж се слага в съда. По време на печенето пуйката се полива от време на време със собствения й сос.
Още по темата
Какво да е менюто за Коледа е голямата главоблъсканица за всяка една домакиня преди празника. Ако искате да изненадате гостите и близките си с необичайни специалитети,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп