Пуйка с кестени и кисело зеле
Приготвяне
3 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пуйката се почиства и се слага в тенджера с кипяща вода, или в тенджера под налягане и се вари около 20 минути.
Лукът се нарязва на ситно, беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават, добавя се настъргания морков.
Зелето се нарязва на ситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката и кестените.
След това се пълни пуйката със сместа и всичко се прехвърля в тава. Ястието се пече до готовност в предварително загрята фурна при температура 200 градуса (около 90 минути).
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп