Пуйка с кестени и кисело зеле

Пуйка с кестени и кисело зеле Лакомник
Пуйка с кестени и кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пуйка

1/2 кисела зелка

150 г бекон

200 г кестени, опечени и почистени

1 глава лук

1 морков

2 с.л. олио

1 с. л. червен пипер

Начин на приготвянe

Пуйката се почиства и се слага в тенджера с кипяща вода, или в тенджера под налягане и се вари около 20 минути.

Лукът се нарязва на ситно, беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават, добавя се настъргания морков.

Зелето се нарязва на ситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката и кестените.

След това се пълни пуйката със сместа и всичко се прехвърля в тава. Ястието се пече до готовност в предварително загрята фурна при температура 200 градуса (около 90 минути). 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц