Пуйка с лимон и портокал



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Намажете пуйката отвътре и отвън с разтопено масло, сол, черен пипер и канела. Обелете плодовете. Разрежете лимона на 4 части, а 3 от портокалите на 6 части всеки. Напълнете птицата с плодовете. Загрейте фурната до 180 градуса и сложете пуйката на решетка в тава. Сипете вода отдолу и печете за 3-4 часа, като от време на време я поливате с получения сос. Извадете готовата пуйка и я оставете в друг съд за 20 минути.
За да приготвите соса, прецедете хубаво получения сос от печенето и на слаб огън прибавете ликьора и бъркайте за около 10 минути. Прецедете отново. Останалите плодове обелете и нарежете на филии и гарнирайте пуйката при сервиране като украсите птицата с анасона и пръчиците канела.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп