Пурички с мармалад
Сладко изкушение за следобедното кафе
Приготвяне
30 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От млякото, олиото, содата и брашното се замесва умерено твърдо тесто. Разточва се на кора и се нарязва на правоъгълници, които се намазват тънко с мармалад и се завиват на пурички. Подреждат се в намаслена тавичка и се пекат в умерена фурна - 180 градуса. Още горещи се овалват в пудра захар, смесена с ванилията.
Още по темата
Свинската мас и пудрата захар се разбиват до побеляване. Добавя се малко брашно, виното с бакпулвера и се бърка с миксер до получаване на еднородна смес. Замесва се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп