Винени пурички

Винени пурички Лакомник
Винени пурички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. свинска мас

1 ч.ч. пудра захар

1`/2 ч.ч. бяло вино

1 ч.л. бакпулвер

орехи

локум

пудра захар за поръсване

брашно

Начин на приготвянe

Свинската мас и пудрата захар се разбиват до побеляване. Добавя се малко брашно, виното с бакпулвера и се бърка с миксер до получаване на еднородна смес. Замесва се меко тесто, разточва се на кора с дебелина 3 мм и се нарязва на квадрати. Слага се от плънката от орехи и локум и се навиват на пури. Подреждат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц