Пудинг с ябълки

Пудинг с ябълки Лакомник

Лесен за изпълнение, ефектен и много вкусен десерт

Пудинг с ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. пудра захар

4 яйца

1 1/2 ч.ч. счукани бисквити

1 к.ч. прясно мляко

1 пакетче масло

4 ябълки

100 г стафиди

100 г счукани орехи

настърганата кора и сокът от 1/2 лимон

1 ч.л. канела

6 с.л. кристална захар

Начин на приготвянe

В съда, в който ще се пече пудингът, се загрява на сухо до светлокафяво оцветяване захарта и с получения карамел се обливат стените на съда. Обелените и почистени ябълки се настъргват и леко се изстискват, след което се смесват със стафидите, ореховите ядки, канелата, кората и сока на лимона. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване и към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя последователно по малко от бисквитите и от млякото, а след това - разтопеното масло и ябълките. Накрая внимателно се примесват разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в облетия с карамела съд и се пече 10 минути в силно загрята фурна, след което фурната се намалява до 180С и се пече още 30 минути. Готовият пудинг се оставя да изстине и се обръща в подходяща чиния.

 

Още по темата
Още по темата
Пудинг с бишкоти
В тенджера се налива 400 мл прясно мляко. Добавят се 2 с.л. захар и 1 с.л. краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Шоколадовият пудинг заедно с 1 с.л. захар,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц