Пресни картофи на фурна



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Младите картофи се белят лесно, ако се накиснат предварително за 10-15 минути в студена вода, в която е разтворена 1 супена лъжица сол. След накисването се остъргват с остър нож и се изплакват обилно с вода По-едрите от тях се режат на две половинки. Посоляват се на вкус и се поставят в тавичка. Върху картофите се слагат парченца от свинската мас. Заливат се с 2 чаени чаши вода и се пекат в силна фурна до леко зачервяване и оставане на мазнина. От време на време се разбъркват, за да се изпекат равномерно. Поднасят се топли, гарнирани с мазнината, в която са се пекли. По желание могат да бъдат поръсени с настъргано сирене.
Още по темата

Сложете картофите и лука в дебело фолио за печене и наръсете с парченца масло.
Смесете сиренето и магданоза, соса, солта и пипера. Поръсете върху картофите. Фолиото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп