Празнична салата „Италиански домати”

Празнична салата „Италиански домати” Лакомник

Вкусна и ефектна комбинация с моцарела, кедрови ядки и песто

Празнична салата „Италиански домати”
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
6
Автор
Звездомира Танева
Лакомник Необходими продукти

6 розови домата

4 топчета моцарела

4 с.л. готов сос песто

2 с.л. зехтин

1 с.л. маслинова паста

1 с.л. кедрови ядки

пресен босилек по желание

Начин на приготвянe

Почистете и обелете доматите и ги нарежете на филийки. Нарежете на филийки и моцарелата.

Смесете пестото със зехтина, маслиновата паста и кедровите ядки и разбъркайте докато стане еднородна консистенция. Намажете всяка филийка домат с така получената паста и отгоре покрийте с филийка моцарела. Преди сервиране може да поръсите с пресен босилек по желание.

Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева

Още по темата
Още по темата
Салата „Капрезе” с печени домати
Намаслете със зехтин тавичка и наредете по дъното доматите, нарязани на шайби и подсушени. Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете за три до пет минути доматите....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц