Сушени домати

Сушени домати Лакомник
Сушени домати
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг домати

черен пипер на вкус

5 чушки

сол на вкус

2-3 стръка розмарин

3 ч.л. риган

2-3 скилидки чесън

6-7 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Измийте и подсушете доматите, нарежете ги на четвъртинки и отделете семената. Върху тава сложете пергаментова хартия и поставете върху нея доматите. Подправете със сол, черен пипер и поръсете всяко парче домат със зехтин. Загрейте фурната на най-ниската степен (ако е възможно до 100 градуса) и сушете доматите за около 5-8 часа (в зависимост от размера им и градусите на фурната ви). Извадете готовите домати и ги оставете да се охладят добре. Сипете в буркан около 2 с.л. зехтин, сложете розмарин, чесън, домати, отново зехтин, розмарин и отново домати. Завършете със зехтин, който добре да покрива продуктите. Затворете добре буркана и оставете в хладилник. Сушените домати може да съхранявате около 6 месеца. Задължително съхранявайте в хладилник.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц