




Вземаме маята и я разтваряме със 150 мл хладка вода. Слагаме захар, малко сол, брашно и оставяме така да втаса. Пресяваме брашното в тава, правим кладенче и чупим яйцата. Слагаме останалата сол и захар, прясното мляко, киселото с малко хлебна сода да угасим киселинността му, олиото и месим меко тесто. За да разберем дали е измесено тестото добре с ножа правим разрез върху него и ако се раздалечи разреза значи е готово. Практичните домакини и добри кулинарки знаят много добре кога е готово и оставяме да втаса докато увеличи двойно обема си. Разделяме на три части. Разточваме на кръг и мажем с малко маргарин. Вторият така и третия лист и разрязваме на триъгълници. Вземаме тавата и намазваме с маргарин обилно и нея. Навиваме на руло и редим едно до друго. В средата слагаме 3 парчета и оставяме да втаса пак тестото. Като е вече готово втасало тестото мажем с разбития жълтък отгоре, ако искаме слагаме ким на зърна. Слагаме в студена фурна и печем на 170-180 градуса за около 55 минути. Готова вече питката я вадим от тавата, слагаме върху кърпа и увиваме да се задуши.

